PASTEURISATIE EN STERILISATIE VAN LEVENSMIDDELEN
Wij voeren metingen uit in autoclaven op industriële schaal, valideren pasteurisatie- en sterilisatieprocessen van producten (levensmiddelen, diervoeders). Testen die we voor uw bedrijf kunnen uitvoeren:
- Temperatuurverdeling en bepaling van de koude plek in de autoclaaf
- Druk in de autoclaaf
- Drukverschil tussen de autoclaafkamer en de binnenkant van de verpakking
- Warmtepenetratie in de verpakking, meting van de F0-waarde
UITGEVOERDE TESTS
TEMPERATUURVERDELING IN DE AUTOCLAAF
Het onderzoek van de temperatuurverdeling in de autoclaaf is een belangrijke test die wordt uitgevoerd bij de inontvangstneming van een nieuwe autoclaaf, maar ook als onderdeel van de periodieke evaluatie van de technische staat van een reeds in bedrijf zijnd apparaat. Door de autoclaaf in kaart te brengen kunnen vragen worden beantwoord die relevant zijn voor de veiligheid en de kwaliteit van de producten die in de autoclaaf worden verwerkt:
- Hoe lang duurt het voordat de autoclaaf op temperatuur is?
- Wanneer stabiliseert de temperatuur in de autoclaafruimte?
- Waar is de “koude plek” van de autoclaaf?
- Waar is de “warme plek” van de autoclaaf?
- Wat is het temperatuurverschil tussen de “cold spot” en het proces-setpoint?
- Wat is het temperatuurverschil in de autoclaafkamer tijdens de stabiel houd fase?
- Wordt er gelijkmatig gekoeld?
- Zijn er (/op welke punten in de autoclaaf) problemen met de toevoer van het verwarmings-/koelingsmedium?
Gegevens van het in kaart brengen van de autoclaaftemperatuur zijn belangrijk voor het vaststellen van doelparameters voor het pasteurisatie-/sterilisatieproces, en geven aan waar de testverpakkingen in de autoclaaf moeten worden geplaatst tijdens hittepenetratietests in het product.
DE VOORGESTELDE TESTAANPAK
5 SENSOREN IN ELKE BIN
In totaal zullen respectievelijk 15, 20, 25
draadloze temperatuurloggers
en 1 druklogger worden
gebruikt in de autoclaaf met
3, 4 en 5 bakken.
2 MEETREGELS
Normaal gesproken voeren wij de metingen uit op 2 opeenvolgende dagen (1 meetreeks per dag), tenzij het laden en lossen van de autoclaaf snel gaat en het mogelijk is binnen 8 uur 2 meetreeksen uit te voeren.
Drukverschil tussen de autoclaafkamer en de binnenkant van de verpakking
De overdruk in de autoclaaf moet voorkomen dat de verpakking tijdens de verwarmingsfase uitzet en moet de drukval in de autoclaaf tijdens de afkoelfase compenseren. Zowel een te lage als een te hoge autoclaafdruk (ten opzichte van de binnenkant van de verpakking) kan vervorming of beschadiging van de verpakking veroorzaken.
Tijdens de test worden voortdurend om de paar seconden gegevens opgenomen. Door de metingen komt u te weten:
- Wat is het drukverschil tussen de autoclaafkamer en de binnenkant van de verpakking?
- In welke fase/minuut/seconde van het thermische proces het drukverschil te groot is en schade aan de pakketten kan veroorzaken.
NB: de afmetingen van de drukrecorder zijn: diameter 35 mm, hoogte 55 mm.
Deze afmetingen beperken het gebruik van de recorders in kleine verpakkingen (de recorder kan horizontaal in de verpakking worden geplaatst).
DE VOORGESTELDE TESTAANPAK
3 DRUKRECORDERS
De recorders worden gewoonlijk geplaatst: in de twee productverpakkingen (in het "koude" en "warme" gedeelte van de autoclaaf) en in de autoclaafkamer.
1 MEETREEKS
De metingen kunnen parallel worden uitgevoerd tijdens de temperatuurverdelingsproef (bv. in de 2e meetreeks, wanneer de "koude" en "warme" zones van de autoclaaf reeds bekend zijn) of tijdens hittepenetratietests binnenin de verpakking.
WARMTE-PENETRATIE IN DE VERPAKKING, METING VAN DE F0/P0-WAARDE
Tijdens metingen van de warmtepenetratie bevinden de temperatuurrecorders zich in de verpakking, terwijl de testpakketten zelf in het “koude” gedeelte van de autoclaaf worden geplaatst (eerder vastgesteld tijdens het in kaart brengen van de temperatuur in de autoclaaf).
Het product in de testverpakkingen wordt bereid volgens het “worst case”-principe, d.w.z. het heeft een begintemperatuur in het laagste bereik van de temperatuur die normaliter in het productieproces wordt verwacht.
Warmte penetratie metingen worden gedaan om:
- Bepaling van de opwarm- en afkoelsnelheid van het product
- Bepaling van de F0 / P0 waarde geleverd aan de binnenkant van de verpakking
De door het product bereikte F0/P0-waarde is van cruciaal belang voor de beoordeling van de doeltreffendheid van het gebruikte thermische proces.
NB: de afmetingen van de kleinste temperatuurlogger zijn:
diameter 14mm, hoogte 30mm. Deze afmetingen beperken de mogelijkheid om de recorders in kleine verpakkingen te gebruiken (de recorder kan horizontaal in de verpakking worden geplaatst).
DE VOORGESTELDE TESTAANPAK
10 SENSOREN IN DE SENSOR-SERIE
Alle 10 verpakkingen met sensoren binnenin worden in de "koude" zone van de autoclaaf geplaatst (of 7 in de "koude" en 3 in de "warme" zone van de autoclaaf).
2 MEETREGELS
Normaal gesproken voeren wij de metingen uit op 2 opeenvolgende dagen (1 meetreeks per dag), tenzij het laden en lossen van de autoclaaf snel gaat en het mogelijk is binnen 8 uur 2 meetreeksen uit te voeren.
RAPPORTAGE
KLAAR BINNEN
14-30 DAGEN
Standaard stellen wij het rapport op in het Engels.
Wij sturen het rapport doorgaans binnen 14 dagen
(maximaal 30 dagen) na de meting.
ONS TEAM
Krzysztof Żarczyński
VALIDATIE INGENIEUR
Verantwoordelijk voor offerte, opstellen van testplan, uitvoeren van metingen, rapporteren van resultaten. Levensmiddelentechnoloog van opleiding. Ervaring opgedaan in kwaliteitsborging en validatie in levensmiddelen- en farmaceutische productiebedrijven.
info@sigma-lab.nl
[taal: Nederlands, Engels, Pools]
+48 530 30 90 30
[taal: Engels, Pools]
PRIJSLIJST
Wilt u snel een schatting van de kosten voor het uitvoeren van metingen?
In de prijslijst vindt u:
– informatie over de metingen die wij verrichten
– prijzen voor enquêtes
sigma-lab.nl is een merk dat eigendom is van Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA, Jezycka 44a/5, 60-865 Poznan, Polen.
VAT ID: PL6661925548
Kontakt
-
Email: info@sigma-lab.nl
[taal: Nederlands, Engels]
Telefoon:
+48 530 30 90 30
[taal: Engels, Pools]